Wednesday, March 28, 2012

Lennujaamadest

Külastasime seekord suure portsu erinevaid lennujaamu ja panen kirja mõned märkmed nende kohta:
- Frankfurt - enam-vähem ok, kuigi ühe suure keskuse kohta suhteliselt väike ja kitsas (ehk madalad laed). Samas sai normaalselt kohvi juua, süüa ja istumiskohti oli
- Bogota (El Dorado) rahvusvaheline osa - neil oli praegu seal suht vana hoone, ehitavad kõrvale suurt ja uut terminali. See vana hoone oli suht kitsas, madalate lagedega. Söögi-joogikohti oli suht palju, kuigi peamises söögikohas oli väga kitsas. Nats ebameeldiv oli see, et tavaturvakontrollidele lisaks oli väravas veel üks, mille taga pikk saba ja kui selle ära seisad ja lased end läbi otsida (ju siis on võimalik mingit keelatud kraami ka lennujaamast seest osta, sest me olime juba paar läbiotsimist läbinud), siis pead ühte suurde kinnisesse klaasboksi minema.
- Bogota kohalik terminal - palju modernsem kui rahvusvaheline osa. Tegime selle vea, et läksime Armeniasse lennates kohe peale check-ini läbi kontrolli. Seal aga nii, et pea kõik poed ja kohvikud on väljaspool. Sees vaid üks kohvik, seal siiski kõik vajalik olemas. Samas terminal on päris lahe, hästi kõrged laed ja maast laeni aknad vaatega lennuväljale.
- Medellin - normaalne modernne lennujaam. Seal sõime teadlikult enne kontrolle, ja oligi pärast kohvikuid palju vähem.

Armenia - naljakas väike lennujaam kus vaid üks värav, millel ei ole mingit märki peal. Lihtsalt ühes kohas inimesed istuvad rohkem kobaras toolidel. Samas kohvikud väga normaalsed ja poode on ka. Aga jällegi väljapool kontrolle.


Cartagena - väike lennujaam, kus olid sellised ebatavalised puuvõredest koridorid lennukiteni jõudmiseks.

- Kopenhaagen - tavaline, suht rahvast täis. Ma olen CPHs tavaliselt võimalusel kala söönud, kuna nad seda hästi teevad. Seekord käisime Oljaga läbi vist 4-5 söögikohta ja kuskil ei pakutud üldse ! kala - pea igas kohas pakuti aga burgereid, kuigi ükski ei olnud klassikaline burgerikoht. CPHs minu kogemusel tihti võimalus pagas ära kaotada, aga seekord suutsid ikka lennukile panna ja kõik laabus.
- Vantaa - kõik vajalik olemas ja suht mugav

No comments:

Post a Comment